Psikon Çocuk ve Ergen Terapisi Danışmanlık Hizmetleri Konya

Firma Hakkında

Uzman Psikolojik Danışman Esra Dilan Kuzu

Psikon Sağlık & Psikolojik Danışmanlık Merkezi' mizde başarılı bir şekilde görevini sürdüren Uzman Psikolojik Danışman Esra Dilan Kuzu PDR Bölümü eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Uzman Psikolojik Danışman Esra Dilan Kuzu; travma terapileri, çocuk ve aile terapileri, aile danışmanlığı, çocuk ergen danışmanlığı alanlarında hizmetlerine devam etmektedir.

Psikon Terapi olarak yaşadığınız psikolojik sorunlarınızı farklı terapi yöntemleri uygulayarak tedavi etmekteyiz. Sizlere özel olarak uzman psikologlarımız eşliğinde aile danışmanlığı, yetişkin terapisi, çocuk ve ergen terapisi vb. hizmetler sunuyoruz. Çocuk & ergen danışmanlığı sizlere sunduğumuz hizmetlerden sadece biridir.

Çocuk ve ergen danışmanlığı nedir? Çocuk ve ergen danışmanlığı; küçük yaşlardaki çocuklarda ve ergenlik dönemindeki bireylerde gözlenen psikolojik sorunların tedavi edilmesidir. Çocuk ve ergenlere danışmanlık hizmeti verdiğimiz merkezimizde çocuklara ve ergenlere özel olarak otizm tedavisi, çocuklarda okul reddi̇ tedavisi, oyun ve televizyon bağımlılığı terapisi sunuyoruz.

Çocuklarda ve ergenlerde psikolojik, ruhsal ve duygusal değişimler bireylerin hayatlarında en üst seviyede yaşadığı zamanlar olup psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Çocuk ve ergen psikiyatristi; çocuk ve ergen psikolojisi (pedagoji) çocukları dinleyerek ve bilgiler toplayarak çocuklardaki problemleri anlamakta onlara özel terapiler ile çözüme kavuşturmaktadır.

Çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı hizmetini kim verir? Psikologlar, pedagoglar, çocuk ve ergen psikiyatristi; çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı hizmeti vermektedir. Peki çocuk ve ergen danışmanlığında hedef nedir? Çocuk ve ergen danışmanlığı; çocuklarda ve ergenlerde belirli dönemlerde psikolojik ve çevresel etmenlere bağlı olarak ortaya çıkan sorunları profesyonel bir şekilde tedavi etmeyi hedefler. Bu sayede çocuk danışmanlığı alan bireylerin daha huzurlu bir hayat yaşamasına yardımcı olurlar.

Çocuk ve ergen terapisi nedir? Çocuk ergen psikolojisi ne iş yapar? Çocuk ve ergen psikolojisi; çocukların ve ergenlerin yaşadığı farklı psikolojik sorunları inceleyerek onlara uygun terapi yöntemleri uygulamakta ve gelecekleri için de çalışmaktadır. Çocuklarınızda gözlemlediğiniz herhangi bir psikolojik rahatsızlıkta çocuk ve ebeveyn danışmanlığı - çocuk danışmanlığı hizmetinden faydalanmanız çocuklarınızın geleceği için de oldukça önemlidir.

Okul dönemindeki çocuklarda sıklıkla okul fobisi – okul reddi, çocuk-ergen / sınav kaygısı gözlenmektedir. Okul reddi nedir? Okul reddi neden olur? Çocuk ve ergenlerde okul korkusu ve okul reddi; çocukların okula gitmek istememesi sonucu ortaya çıkardığı sorunlardır. Okula gitmeme isteği neden olur? Çocuklarda ayrılık kaygısı ve okul reddi bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Çocuklarda okul korkusu daha çok ilk defa okula başlayacak çocuklarda ebeveynlerinden ayrılma korkusu sonucu oluşmaktadır.

Ebeveynler okul korkusu okul fobisi yaşayan çocukları için endişeye kapılmaktadır. Bu nedenle okul anksiyetesi nedir? Okula gitmek istemeyen gence ne yapmalı? gibi soruları araştırmaktadır. Okula gitmek istememe daha çok ilk defa okula başlayacaklarda görülse de arkadaş ve öğretmen sorunlarından kaynaklı ergenlerde de gözlenmektedir. Bu sorunların üstesinden kendiniz gelemediğiniz takdirde çocuk ergen terapi hizmetlerimizden faydalanmanız gerekebilmektedir.

Çocuklarda ve ergenlerde gözlemlenen bir diğer sorun ise çocuk ve ergenlerde sınav kaygısı olmaktadır.
Çocuk ve ergenlerde "sınav kaygısı" gözlemlenebildiği gibi yetişkinlerde de sınav kaygısı gözlemlenebilmektedir. Çocuklarda sınav kaygısı; başarısız olma düşünceleri, ebeveynlerinden ve çevrelerinden alacakları tepkilerden endişe duyması sonucu oluşmaktadır. Sınav kaygısı yaşayan bireyler sınavlarda aşırı heyecanlı ve endişeli oldukları için sınavlara odaklanamamakta ve istedikleri başarıyı elde edememektedir. Bu nedenle bireyler sınav kaygısı i̇le başedebilirim düşüncesine girerek uzman yardımı almak isteyebilmektedir.

Sınav kaygısını yenmek için ne yapmalı? Sınav kaygısından nasıl kurtulunur? Sınav kaygısı ve sınav dönemi stresi ile nasıl başa çıkılır? Ergenlerde sınav kaygısı ve sınava hazırlık süreci oldukça zor bir süreç olmakta ve çoğu kişide sınav kaygısı oluşmaktadır. Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları hem araştırılarak hem de çocuk ve ebeveyn danışmanlığı yardımı alınarak üstesinden gelinmekte ve bireylerin istediği başarıyı elde etmesine yardımcı olunmaktadır.

Sınav kaygısının belirtileri nelerdir? Sınav kaygısı bireylerde baş dönmesi, nefes almada güçlük çekme, mide sorunları, aşırı terleme, sürekli kaygılı olma gibi belirtiler gösterir. Sınav kaygısı ile nasıl baş edebilirim? Sınav kaygısı nedir başa çıkmanın yolları nelerdir? Sınav kaygısı nedir başa çıkma yöntemleri nelerdir? Çocuklarda sınav kaygısı - çocuk aile danışmanlığı yardımı, ebeveynlerin doğru tutumları ve sınava girecek bireylerin bu sınavın hayatının sonu olmadığını bilmesi ile engellenebilmektedir.

Çocuklarda sınav kaygısı nasıl giderilir? Sınav kaygısı için neler yapılmalı? Sınav kaygısı nasıl giderilir? Sınav kaygısı nedir? vb. sorularınız içn bizimle iletişime geçebilirsiniz. Çocuk ve ebeveyn danışmanlığı çocuk danışmanlığı hizmetlerimiz ile yaşadığınız sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Otizm çocuklarda genellikle bebeklik dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Otizm ne demek? Otizm nedir belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Otizm nedir kısa ve öz açıklayacak olursak; çocukların çevresi ile sözlü veya sözsüz etkili bir iletişim kuramamasıdır.

Otizm nedir otizm belirtileri nelerdir? Bebeklerde otizm belirtileri nelerdir? Otizm belirtileri; iletişim eksikliği yaşanması, çocukların çevresi ile bağlantısını koparması, göz temaslarından kaçınması, yaşıtlarıyla iletişim kuramaması ve oyun oynayamaması vb. olmaktadır.

Çocuğunda otizm teşhisi koyulan ebeveynler; otizm zihinsel bir engel midir? Çocuk otizm için hangi bölüm? Otizm tamamen düzelir mi? vb. sorular hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Otizm teşhisi koyulan bir çocukta zihin geriliği yaşanabildiği gibi aşırı zeki olma durumu da gözlemlenebilmektedir.
Kaç çeşit otizm var? Otizm çeşitleri; hafif, orta ve ağır otizm olmak üzere 3 grupta toplanır. Bu otizm çeşitleri; gözlemlenen belirtilerin şiddetine göre ayrılmaktadır.

Otizm ergenlikte ortaya çıkar mı? Otizm spektrum bozukluğu genel olarak çocukluk dönemlerinde ortaya çıkmakta ve ergenlik dönemlerinde fark edilmektedir. Peki otizm olduğu fark edilen otizmli ergen çocuğa nasıl davranmalı? Normal bireylerde ergenlik dönemlerinde psikolojik sorunlar yaşanabildiği gibi otizmli bireylerde de yaşanabilmektedir. Bu nedenle otizmli ergen bireylere daha anlayışlı yaklaşılmalı gerekirse
çocuk – ergen terapisi yardımı alınmalıdır.

Otizmde takıntılı davranışlar oldukça sık gözlenmektedir. Otizmde takıntılı davranışlar nelerdir? Çocuklarda sürekli aynı hareketleri tekrarlama, sürekli aynı konu ve oyuncaklarda takılı kalma gibi davranışlar gözlemlenir. Otizim spektrum bozukluklarında erken dönem ayırt ediciler, hafif otizm belirtileri, otizm neden olur, otizm testi gibi sorularınız için bizimle iletişime geçmeyi ve destek almayı unutmayın.

Teknoloji çağında olmamızdan kaynaklı en çok gözlemlenen sorun çocuklarda ve ergenlerde i̇nternet ve oyun bağımlılığı olmaktadır. Bağımlılık nedir? Bireylerin bir maddeye ya da herhangi bir olaya karşı kontrolünü kaybetmesidir. Çocuk ve ergenlerde teknoloji bağımlılığı günümüzde oldukça sık gözlenmektedir. Teknoloji bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlılığı bireylerin sürekli ekran başında kalmak istemesi, ekrandan ayrıldıkları zaman kendilerini kötü hissetmesidir. Çocuklarda teknoloji bağımlılığı daha büyük sorunlara yol açmaktadır. Günümüzde ebeveynlerin çocuklara küçüklük yaşlarından itibaren teknolojik aletler vermesi çocukların telefon bağımlılığı oluşturmuştur.

Teknoloji bağımlılığı zararları saymakla bitmez olup bir çok zararı bulunmaktadır. İnternet televizyon telefon bilgisayar bağımlılığı; çocukların gelişimlerine, çocukların derslerine, çevresi ile iletişim kuramaması gibi zararlara neden olmaktadır.

Ekran bağımlılığına karşı aileler ne yapabilir? Ekran bağımlılığına karşı ailelerin ilk yapması gereken erken yaşlarda çocuklarını telefonla tanıştırmamaktır. Çocuk ve gençlerde bilgisayar telefon bağımlılığı çocukların hem eğitim hayatına hem de geleceğine oldukça zarar vermektedir.

Teknoloji bağımlılıkları; teknoloji ve i̇nternet bağımlılığı, bi̇lgi̇sayar ve tv bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı gibi farklı türlerde olup zararları hemen hemen aynıdır. Ergenlerde teknoloji bağımlılığı ile başa çıkabilme için ebeveynlerin yardımı ve gerekirse çocuk ergen ve yetişkin danışmanlığı hizmetlerinden faydalanılması gerekmektedir.

Teknoloji bağımlılığı ve telefon bağımlılığı, bilgisayar bağımlısı çocuğa yaklaşım ebeveynler tarafından oldukça dikkatli olmalıdır. Teknoloji bağımlılığı belirtileri nelerdir? Ergenlerde teknoloji bağımlılığı ölçeği? Teknoloji bağımlılığı nedir nedenleri ve tedavisi nasıl yapılır? hakkında bilgi sahibi olmak için bize ulaşabilirsiniz. Ergenlerde internet bağımlılığı tedavisi, çocuklarda bilgisayar bağımlılığı, cep telefonu bağımlılığı tedavisi hizmetlerimizden faydalanmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Çocuk ve ergenlerde gözlemlenen psikolojik sorunlar farklı terapi yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır. Bu terapi türlerinden biri de EMDR tedavisidir. Çocuk ergen emdr nedir? Çocuk ve ergenlerde emdr terapisi; yaşanan kötü travmatik anılara ulaşılarak sorunları tedavi etmeye yönelik terapilerdir. EMDR terapisi öncesi ebeveynler emdr kaç yaşa uygun olduğunu merak etmektedir. EMDR terapisinde herhangi bir yaş kısıtlaması olmamakta ve tüm bireylere uygulanabilmektedir. Çocuk terapisi & oyun terapisi ve ergen danışmanlığı şeklinde de uygulanabilmektedir.

Psikon Terapi Merkezi' mizde çocuk ve ergenlere yönelik bir çok psikolojik sorun ile ilgilenmekteyiz. Çocuk ve ergen ruh sağlığı (çocuk psikiyatrisi) çocukların mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi ve geleceği için oldukça önemlidir. Ergen terapisi - çocuk, çocuk ve ergen psikiyatrisi, travma psikoterapisi ile ilgili daha detaylı bilgiler elde etmek için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Çocuk ve ergenlerde gözlenen psikolojik sorunları çözüme kavuşturmak ve yetişkin çocuk ve ergen danışmanlığı hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.

Harita